Loading...

Focaccia z czarnuszką

Focaccia z czarnuszką
200 g mąki,
15 g świeżych drożdży,
½ łyżeczki cukru,
125 ml wody,
½ łyżeczki soli,

Drożdże rozpuszczamy w wodzie wraz z cukrem, odstawiamy na 5 minut. 

Mąkę przesiać, dodajemy drożdże i olej zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na 10 minut. 



Blaszkę piekarnikową smarujemy olejem. Z ciasta formujemy cieniutki placek około 1 cm. 



Posypujemy ziarnami czarnuszki. Pieczemy 15 minut w 180 stopnach. 



Podajemy na ciemno lub zimno z ulubionym olejem. Smacznego 😉


Dodaj komentarz

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*