

Focaccia z czarnuszką
200 g mąki,
15 g świeżych drożdży,
½ łyżeczki cukru,
125 ml wody,
½ łyżeczki soli,
Drożdże rozpuszczamy w wodzie wraz z cukrem, odstawiamy na 5 minut.
Mąkę przesiać, dodajemy drożdże i olej zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na 10 minut.
Blaszkę piekarnikową smarujemy olejem. Z ciasta formujemy cieniutki placek około 1 cm.
Posypujemy ziarnami czarnuszki. Pieczemy 15 minut w 180 stopnach.
Podajemy na ciemno lub zimno z ulubionym olejem. Smacznego 😉
2 komentarze
528225 397257Hey, you used to write fantastic, but the last couple of posts have been kinda boring I miss your tremendous writings. Past few posts are just just a little out of track! come on! 769198
718065 54235Immer etliche Firmen bentzen heutzutage Interimmanagement als innovatives und ergnzendes Gertschaft i. Spanne der Unternehmensfhrung. Denn hiermit wird Kenntnisstand leistungsfhig, bedarfsgerecht und schnell ins Unternehmen geholt. 917679