Focaccia z czarnuszką

Szpileczki i babeczki

Focaccia z czarnuszką
200 g mąki,
15 g świeżych drożdży,
½ łyżeczki cukru,
125 ml wody,
½ łyżeczki soli,

Drożdże rozpuszczamy w wodzie wraz z cukrem, odstawiamy na 5 minut. 

Mąkę przesiać, dodajemy drożdże i olej zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na 10 minut. 



Blaszkę piekarnikową smarujemy olejem. Z ciasta formujemy cieniutki placek około 1 cm. 



Posypujemy ziarnami czarnuszki. Pieczemy 15 minut w 180 stopnach. 



Podajemy na ciemno lub zimno z ulubionym olejem. Smacznego 😉


Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies