Ekspresowe ptysie z kremem kokosowym

Szpileczki i babeczki

Ekspresowe ptysie z kremem kokosowym to świetna propozycja na coś słodkiego. W przepisie użyłam gotowych ptysi firmy Brześć. Ptysie są małe, mega chrupiące i mało słodkie co sprawia, że idealnie komponują się z słodkiem kremem kokosowym.

SKŁADNIKI;
  • 250 ml śmietany 30%,
  • 250 g serka mascarpone,
  • 1 szklanka wiórek kokosowych,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • ptysie Brześć,
  • czekolada mleczna,
  • dodatkowo do posypania wiórka kokosowe, kolorowa posypka.

SZKLANKA POJEMNOŚĆ 250 ML

WYKONANIE;

Śmietanę 30 % ubijamy na sztywną masę, dodajemy serek mascarpone i miksujemy do połączenia się składników na małych obrotach.

Na koniec dodajemy cukier puder i wiórka kokosowe, delikatnie mieszamy łyżką lub szpatułką.

Czekoladę mleczną rozpuszczamy.

Gotowe ptysie delikatnie przekrajamy. Masę kokosową wykładamy na przekrojone ptysie. Do przygotowania użyłam gotowych ptysi ale możmey wykonać ciasto samodzielnie.

Gotowe ciastka polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypaujemy wiórkami i kolorową posypką.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

MyśliPotarganej.pl 3 maja 2021 - 21:28

Jeszcze nie robiłam ptysiów, skoro to takie ekspresowe, to może spróbuję?

Odpowiedz
Szpileczki i babeczki 5 maja 2021 - 06:59

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies