Dwudziestolecie od kuchni RECENZJA

Szpileczki i babeczki
Dwudziestolecie od kuchni


Dwudziestolecie od kuchni to ksiażka autorstwa Aleksandry Zaprutko-Janickiej.

Książka  ma 288 stron, oprawa twarda.


Książka opowiada o dziejach kulinarnych naszego kraju.

Lektura pokazuje nam jak kobiety radziły sobie w czasach kryzysu, konieczności radzenia sobie w biedzie.

Bieda nie oznaczała tego, że jadano niesmacznie i byle co, gospodynie gotowały z tego co było, z prostych składników, z tego co było w ogródku czy na własnym polu.



Książka jest o silnych kobietach, wytrwałości w niełatwych warunkach, o wstawaniu skoro świt, ciężkiej pracy w domu i w gospodarstwie.

 Z książki dowiemy się również o tym jak wykorzystywano ludzi w ich krzywdzie, jak fałszowano żywność i cenach z kosmosu.


Lektura pokazuje nam jak nasze prababcie były zaradnie, pomysłowe, oszczędne i przede wszytkiem przedsiebiorcze. Kobiety nie chciały non stop stać przy garach, chciały się rozwijać.


Z książki dowiemy się również jak postępy techniczne odmieniły życie gospodyń.



Ksiażka to również zbiór porad, których do dziś szukamy w internecie.

Czy wiecie, że nasze prababcie umiały zamknąć słoik za pomocą pergaminu?
Książka warta przeczytania
Polecam





Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies