Drożdżowe bułeczki z czekoladą

Szpileczki i babeczki

Drożdżowe bułeczki z czekoladą
2 łyżki cukru,
20 g drożdży,
2 jajka,
1 szklanka mleka,
8 łyżek oleju,
Szczypta soli,
tabliczka czekolady.
Drożdże i cukier rozpuszczamy w mleku, odstawiamy na 5-10 minut w ciepłe miejsce.
Mąkę przesiewamy. Dodajemy do mąki zaczyn i resztę składników. Zagniatamy ciasto. 
Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 1 godzinkę w ciepłe miejsce. 

Z ciasta formujemy kuleczki, spłaszczamy. Wykładamy kostkę czekolady i zlepiamy brzegi formując kulkę. 

Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. 

Bułeczki możemy posypać cukrem pudrem.

Smacznego 😉 

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Słodko Słodka 10 października 2019 - 20:54

Mój syn byłby zachwycony takimi bułeczkami 🙂 Pyszne

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 11 października 2019 - 13:11

Są mega pyszne 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies