Przepyszne zapiekane bułeczki czosnkowe z parówkami. Co prawda danie nie należy to tych najzdrowszych, ale od czasu do czasu taki przysmak myślę, że nam nie zaszkodzi. Czosndogi fajnie jest podać z większą ilością świeżych warzyw. Ja podałam z takimi które miałam. Polecam Wam takie przepyszne czosndogi 😉

SKŁADNIKI:

  • 2 bagietki czosnkowe do zapiekania,
  • ketchup,
  • około 100-150 g sera mozzarella,
  • około 100-150 g salami paprykowe,
  • 3 parówki,
  • majonez,
  • rzodkiewka – lub inne świeże warzywa,
  • prażona cebulka.

WYKONANIE:

Przygotowanie bagietek jest banalnie proste.

Bagietki nacinany na środku, lekko rozchylamy. Smarujemy ketchupem – około 3-4 łyżek. Posypujemy startym serem mozzarella. Następnie układamy plastry salami. Układamy parówki. Jedną parówkę dzielimy na pół. Na koniec posypujemy serem. Składniki dzielimy sobie aby starczyło po równo na dwie bagietki. Jeżeli chcemy zrobić więcej bagietek wtedy będziemy potrzebować więcej składników.

Bagietki czosnkowe zapiekamy 15-20 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni.

Zapieczone Czosndogi smarujemy majonezem i ketchupem. Na koniec wykładamy pokrojoną rzodkiewkę i posypujemy prażoną cebulką.

Czosndogi możemy podawać z większą ilością świeżych warzyw np: pomidory, ogórki, sałata, szczypiorek, papryka itp.

Zapraszam do obejrzenia filmiku z przygotowań krok po kroku CZOSNDOGÓW 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies