Ciasto śmietankowo-herbaciane
Duża paczka podłużnych biszkoptów.
Galaretka
3 łyżki zelatyny,
Masa śmietankowo-malinowa
500 ml śmietany 30 %,
3 łyżki cukru pudru,
3 łyżki żelatyny,
5 łyżek syropu malinowego.
Masa śmietankowa
500 ml śmietany 30 %,
3 łyżki cukru pudru,
3 łyżki żelatyny.
Cztery saszetki herbaty zaparzamy w 2 szklankach wody, studzimy. Żelatynę rozpuszczamy. Dodajemy żelatynę do herbaty.
2 saszetki herbaty zaparzamy w szklance wody. Studzimy. Biszkopty zanurzamy w herbacie w wykładamy na blaszkę.
Śmietanę ubiajmy na sztywno. Dodajemy syrop malinowy. Mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy, studzimy. Łączymy ze śmitaną. Wykładamy na biszkopty. Na śmietanę wlewamy tężejącą galaretkę.
Śmietanę ubiajmy. Żelatynę rozpuszczamy, studzimy. Łączymy ze śmitaną. Wlewamy na galaretkę.
Na wierzch wykładamy nasączone w herbacie biszkopty. Wkładamy na minimun 2 godziny do lodówki.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego 😉
2 komentarze
Pysznie wygląda 🙂 Zjadłabym 🙂
Polecam 😉