- 2 duże paczki herbatników,
- puszka masy krówkowej,
- 600 ml śmietany 30%,
- 250 g serka mascarpone,
- 2 łyżki żelatyny,
- czekolada,
- wiórka kokosowe.
Na dużą blaszkę wykładamy warstwę herbatników.
Smarujemy połową masy krówkowej.
Na masę wykładamy herbatniki.
Śmietanę ubijmy na sztywno, dodajemy serek mascarpone i mieszamy.
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody.
Studzimy i łączymy dokładnie z masą.
Masę wykładamy na herbatniki.
Na masę śmietankową wykładamy herbatniki, następnie pozostałą część krówki.
Przykrywamy herbatnikami.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Polewamy ciasto, posypujemy wiórkami kokosowymi.
Schłodzimy w lodówce minimum 2 godziny.
Smacznego 😉
14 komentarzy
O rany…przepysznie wygląda i w dodatku smaki moje ulubione 🙂 Uwielbiam 🙂
Było przepysznie 😉
Ależ pysznie wygląda Twoje ciacho Gosiu -:)
😉
Wspaniałe ciacho 🙂 Pozdrawiam
😉
Pyszne ciacho! 🙂 uwielbiam takie słodkości bez pieczenia, szybko sie robi i zawsze się udają 🙂
😉
Ale bym zjadła!!!!! 😀
😉
Same pyszności tu masz zjadłam bym kawałek zapraszam do mnie i pozdrawiam
Dziękuję 🙂 będę zaglądać na pewno na twój blog 😉
Musi obłędnie smakować!
oj smakuje 😉