
#Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą #makaronlubella #lubellauwielbiam
Ciasto galaretkowe z czekoladowym makaronem
300 g makaronu czekoladowego ,
2 galaretki wiśniowe,
2 galaretki cytrynowe,
800 śmietany 30 %,
1 szklanka jogurtu naturalnego,
3 łyżki żelatyny,
1 biała czekolada,
paczka biszkoptów.
Galaretki przygotowujemy wg wskazówek na opakowaniu. Studzimy aż stężeją.
Makaron gotujemy al dente i studzimy.
Śmietanę ubijamy na sztywno.Dodajemy jogurt naturalny.
Żelatynę rozpuszczamy.
Masę łączymy z galaretkami i żelatyną. Następnie dodajemy makaron i mieszamy.
Biszkopty układamy na dużą blaszkę. Wlewamy masę.
Czekoladę trzemy na tarce o dużych oczkach. Posypujemy na wierzch ciasta.
Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Smacznego 😉
4 komentarze
Bardzo oryginalny pomysł 🙂
I bardzo bardzo smaczny 😉
209670 271220What is your most noted accomplishment. They might want great listeners rather than very good talkers. 317288
215416 40731What others have stated and in some uncommon cases, suicide may possibly occur. 570031