Ciastka budyniowe

Szpileczki i babeczki
Ciastka budyniowe
120 g miękkiego masła,
40 g cukru pudru,
40 g proszku budyniowego waniliowego,
120 g mąki,
2/3 łyżeczki proszku do pieczenia.
Do masła dodajemy cukier puder i ucieramy na gładką masę.

Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.

Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego.


Układamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.

Lekko spłaszczamy.


Widelcem robimy wzorek.

Ciasteczka pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach do zrumienienia.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Izabela S. 19 kwietnia 2020 - 20:29

Uwielbiam takie ciasteczka 🙂

Odpowiedz
Urszula 21 kwietnia 2020 - 12:07

Bardzo smaczne 🙂

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies