Bataty (ziemniaki) po chłopsku

Szpileczki i babeczki

Bataty (ziemniaki) po chłopsku
1 duży batat,
1 duża cebula,
150 g swojskiej cienkiej kiełbasy,
sól i pieprz do smaku,
1 płaska łyżeczka słodkiej paryki,
1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich,
1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego,
1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
olej do smażenia.
Bataty obieramy i kroimy w kostkę ( mniej wiecej 2×2 cm). Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Kiełbaskę kroimy w półplasterki. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. 
Ziemniaki i cebulę wrzucamy na rozgrzamy olej, i smażymy na średnim ogniu. Mieszamy od czasu do czasu. 

Gdy warzywa będą już miękkie, dodajemy kiełbaskę, przyprawy i zioła. 

Smażymy jeszcze około 3-4 minuty. 

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies