
- ok 4-5 litry bulionu drobiowego,
- 4 duże marchewki,
- 1 cebula,
- 2 liścia laurowe,
- 3 ziela angielskie,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 kg dyni,
- puszka pomidorów,
- sól i pieprz do smaku,
- słodka papryka, imbir, kurkuma ok pół łyżeczki,
- 1 łyżka ziaren kolendry,
Marchewkę i cebulę kroimy w kosteczkę. Podsmażamy w garnku na łyżce masła i zalewamy bulionem drobiowym dodajemy liście laurowe oraz ziela angielskie.
Po 15 minutach wrzucamy dynię pokrojoną w kosteczkę, gotujemy ok 10 minut.
Następnie dodajemy pomidory, przyprawy oraz zioła.
Gotujemy chwilkę, wyjmujemy liście i ziela i miksujemy blenderem na gładki krem. Możemy podawać z grzankami.
Smacznego. 😉
1 komentarz
966171 631269Plenty of writers recommend just writing and composing no matter how bad and if the story is going to develop, youll suddenly hit the zone and itll develop. 988628