Kruche rogaliki z kremem czekoladowym
400 g mąki pszennej,
250 g masła,
łyżka cukru pudru,
2 żółtka,
2 łyżki kwaśnej śmietany 18%,
kilka łyżek kremu czekoladowego.
Mąkę, masło i cukier siekamy razem. Dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy. Wstawiamy do zamrażalnika na 40 minut.
Ciasto dzielimy na 10 równych części. Każdą część wałkujemy na około 3 mm. Odrysowujemy koło od dużego talerza. Dzielimy na 4 trójkąty.
Na każdy trójkąt wykładamy trochę kremu czekoladowego. Zwijamy w rulonik zaczynając od szerszej części. Formujemy rogalik. Układamy na natłuszczoną i posypaną mąką blaszkę piekarnikową. Pieczemy około 20 minut w 190 stopniach. Studzimy.
Smacznego 😉