Bułeczki z serem twarogowym

Szpileczki i babeczki

Bułeczki z serem twarogowym



Ciasto
2 i 1/4 szklanki mąki pszennej,
7 g drożdży suchych,
1 szklanka mleka, letniego,
3 żółtka,
1/3 szklanki drobnego cukru,
60 g masła, roztopionego,
Nadzienie
250 g sera twarogowego,
2-3 łyżki cukru,
2 łyżki śmietany.

Drożdże rozkruszamy, mieszamy z cukrem i mlekiem. Odstawiamy na chwilkę aż drożdże zaczną pracować.

Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto, aż będzie odklejać się od rąk. Odstawiamy na 2 godziny w ciepłe miejsce. 


Twaróg mieszamy z cukrem i śmietaną. Mieszamy. Z ciasta formujemy kuleczki wielkości większej mandarynki. 


Rozpłaszczamy wykładamy łyżeczkę twarogu i sklejamy formując zgrabną kuleczkę. Bułeczki układamy na natłuszczoną blaszkę i posypaną mąką. 


Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies