Spaghetti z patelni
1 duża marchewka,
1 średnia pietruszka,
1 średnia cebula,
około 2 szklanek wody,
300 g dowolnej kiełbasy,
4 łyżki koncentratu pomidorowego,
5 płatów papryki konserwowej,
sól i pieprz do smaku,
szczypta ostrej papryki,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
szczypta kurkumy,
1 łyżka oregano,
1 łyżka bazylii,
400 g makaronu spaghetti.
Marchewkę i pietruszkę obieramy, myjemy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy,myjemy i kroimy w piórka. Kiełbasę kroimy w kostkę.
Na dużą patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy warzywa i kiełbasę, chwilkę smażymy, zalewamy wodą i dusimy około 5 minut.
Paprykę konserwową kroimy w kostkę. Dodajemy koncentrat pomidorowy, paprykę i przyprawy.
Dodajemy surowy makaron. Przykrywamy pokrywką i gotujemy około 20 minut. Od czasu do czasu mieszając.
Danie gotowe.
Smacznego 😉
2 komentarze
ale fajny pomysł na obiadek 😀 z chęcią go jutro wypróbuję bo jak tak patrzę to chyba mam wszystkie składniki! 😀 w końcu zjem coś innego niż naleśniki 😀
pozdrawiam! 🙂
http://czynnikipierwsze.com/
Składniki można zawsze zmienić np bez kiełbasy, lub z kurczakiem, mięsem mielonym, plus jest taki że tylko patelnia jest do umycia 😉