Gulasz z warzywami i brzoskwinią
1 kg szynki wieprzowej,
mąka do obtaczania,
2 liście laurowe,
3 ziela angielskie,
1 marchew,
1 pietruszka,
kawałek selera,
1 cebula,
puszka brzoskwiń,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka kurkumy,
1 łyżeczka ostrej papryki,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
1 łyżka majeranku.
Mięso kroimy w kostkę 3×3 xm. Obtaczamy mąką i podsmażamy z każdej.
Mięso, ziele angielskie i liść laurowy wrzucamy do garnka zalewamy wodą i dusimy.
Marchewkę, pietruszkę, seler i cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa i dusimy do miękkości.
Brzoskwinię odsączamy z soku i kroimy w kosteczkę. Dodajemy do garnka, przyprawiamy i dusimy 5 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego 😉