Sałatka jajeczna na krakersach z kurczakiem
10 jajek,
3 łyżki majonezu,
sól i pieprz do smaku,
zioła prowansalskie,
1 podwójna pierś z kurczaka,
sól i pieprz do smaku,
2 łyżeczki słodkiej papryki,
3/4 szklanki ketchupu,
3 pęczki rzodkiewki,
1 paczka krakersów.
Jajka gotujemy na twardo (7 minut). bieramy, oddzielamy białka od żółtek.
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy i smażymy. Studzimy.
Białka kroimy w drobniutką kosteczkę. Dodajemy majonez oraz przyprawy i zioła prowansalskie.
Do kurczaka dodajemy ketchup i mieszamy. Żółtka rozdrabniamy palcami.
Rzodkiewkę trzemy na tarce o dużych oczkach.
Na blaszkę wykładamy krakersy,
Następnie masę z białek, krakersy, kurczak, krakersy, posypujemy białkami i na koniec rzodkiewka.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego 😉
4 komentarze
Wersja de lux 🙂
😉
bardzo ciekawy przepis! Aż "ślinka" leci na samą myśl 🙂
Polecam 😉