Racuchy z rabarbarem i płatkami owsianymi

Szpileczki i babeczki

Racuchy z rabarbarem i płatkami owsianymi
2 szklanka mąki pszennej,
2 jajka,
1 szklanka mleka,
50 g drożdży świeżych,
1 łyżeczka cukru,
3-4 łodygi rabarbaru.

Drożdże, cukier, 2 łyżki mleka mieszamy ze sobą i odstawiamy na 5 minut w ciepłe miejsce.

Do miski przesiewamy mąkę, płatki owsiane, dodajemy jajka, mleko i wyrośnięte drożdże.


Mieszamy dokładnie. 


Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawiamy na 20 minut w ciepłe miejsce.


Rabarbar obieramy i kroimy w plasterki. Dodajemy do ciasta. Mieszamy dokładnie.


Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.


Łyżką wykładamy ciasto na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor z obu stron.


Usmażone odsączamy z tłuszczu.


Posypujemy cukrem pudrem.


Smacznego 😉
Najlepsze płatki owsiane od 


Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

6 komentarzy

Unknown 16 maja 2017 - 22:23

ciekawy pomysł, takich racuchów jeszcze nie jadłam

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 17 maja 2017 - 07:04

Polecam 😉 przepyszne 😉

Odpowiedz
Kinga 17 maja 2017 - 06:03

Wygląda apetycznie! 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 17 maja 2017 - 07:05

😉

Odpowiedz
Chujowa Pani Domu 17 maja 2017 - 06:55

Pysznie wyglądają 🙂 Takiego racuszka bardzo chętnie bym zjadła 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 17 maja 2017 - 07:05

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies