

Kotlety schabowe w sosie meksykańskim
1 kg schabu,
3 jajka,
mąka ( do obtaczania),
bułka tarta ( do obtaczania),
olej do smażenia.
Schab kroimy w plastry. Rozbijamy tłuczkiem. Każdy plasterek smarujemy sosem meksykańskim.
Jajka rozkłócamy. Plasterki schabu obtaczamy w mące, jajku i na końcu w bułce tartej.
Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Odsączamy z tłuszczu.
Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Smacznego 😉
5 komentarzy
Bardzo apetyczna propozycja na pyszny obiadek 🙂
😉
It is very comforting to see that others are suffering from the same problem as you, wow!
628534 949208Depending on yourself to make the decisions can genuinely be upsetting and frustrating. It takes years to build confidence. Frankly it takes more than just happening to happen. 503321
It is very comforting to see that others are suffering from the same problem as you, wow!