Gulasz z indyka z warzywami

Szpileczki i babeczki

Gulasz z indyka z warzywami
1 kg piersi z indyka,
mąka do obtaczania,
1 marchewka,
1 pietruszka,
1 cebula,
sól i pieprz do smaku,

Mięso z indyka kroimy w kostkę (3cm). Przyprawiamy. Obtaczamy w mące i podsmażamy z każdej strony na złoto.

Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.


Do garnka wrzucamy, mięso, warzywa liście laurowe i ziele angielskie, zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości. Przyprawiamy do smaku.


Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

5 komentarzy

Chujowa Pani Domu 24 lipca 2017 - 15:13

Pysznie wygląda 🙂 Aż ślinka leci 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 24 lipca 2017 - 17:22

😉

Odpowiedz
Dorota 24 lipca 2017 - 21:40

Lubię takie drobiowe propozycje. Ostatnio, jeśli kupuję mięso, to zwykle jest to kurczak lub indyk. Twój gulasz wygląda bardzo apetycznie:)

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 25 lipca 2017 - 17:56

😉

Odpowiedz
pełen brzuszek 8 marca 2018 - 13:33

Wygląda bardzo smakowicie 🙂 chyba muszę wypróbować 🙂

a jeśli masz ochotę to zapraszam do mnie: https://pelen-brzuszek.blogspot.com/

Może też znajdziesz coś dla siebie?

pozdrawiam

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies