Gulasz z indyka z warzywami
1 kg piersi z indyka,
mąka do obtaczania,
1 marchewka,
1 pietruszka,
1 cebula,
sól i pieprz do smaku,
Mięso z indyka kroimy w kostkę (3cm). Przyprawiamy. Obtaczamy w mące i podsmażamy z każdej strony na złoto.
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
Do garnka wrzucamy, mięso, warzywa liście laurowe i ziele angielskie, zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości. Przyprawiamy do smaku.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego 😉
5 komentarzy
Pysznie wygląda 🙂 Aż ślinka leci 🙂
😉
Lubię takie drobiowe propozycje. Ostatnio, jeśli kupuję mięso, to zwykle jest to kurczak lub indyk. Twój gulasz wygląda bardzo apetycznie:)
😉
Wygląda bardzo smakowicie 🙂 chyba muszę wypróbować 🙂
a jeśli masz ochotę to zapraszam do mnie: https://pelen-brzuszek.blogspot.com/
Może też znajdziesz coś dla siebie?
pozdrawiam