Kotlety z kaszą w panierze z ciecierzycy
1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
2 jajka,
100 g kaszy jęczmiennej,
sól i pieprz do smaku,
słodka papryka,
zioła prowansalskie,
Olej do smażenia.’
Kaszę jęczmienną gotujemy do miękkości. Do mięsa mielonego dodajemy wszystkie składniki i ostudzoną kaszę jęczmienną. Przyprawiamy. Mieszamy dokładnie.
Formujemy kulki wielkości mandarynki, obtaczamy w panierze z ciecierzycy i lekko spłaszczamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy z każdej strony na złoty kolor.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego 😉
4 komentarze
ciekawy efekt daje ta panierka 🙂
Świetny są bardziej chrupiące według mnie 😉
Takich jeszcze nie jadłam, ale wyglądają tak apetycznie, że chętnie wypróbuję 🙂
Polecam 😉