Buraczki z jabłkiem i cebulą
1 kg buraków,
2 jabłka,
1 średnia cebula,
sól i pieprz do smaku,
pieprz ziołowy,
1 łyżeczka cukru,
sok z połowy cytryny,
olej.
Buraczki myjemy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości około 1 godziny( w zależności od wielkości buraczków).
Obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Cebulę obieramy i kroimy w drobniutką kosteczkę.
Warzywa łączymy ze sobą.
Dodajemy sok z cytryny, przyprawy i olej.
Mieszamy ze sobą dokładnie.
Sok i przyprawy dodajemy wg własnego uznania.
Podajemy do dań obiadowych lub jako przystawkę.
Smacznego 😉
2 komentarze
Pyszny dodatek do obiadu 🙂 Uwielbiam 🙂
😉