Ryba (szczupak) w zalewie octowej

Szpileczki i babeczki

Ryba (szczupak) w zalewie octowej
1,5 kg szczupaka,
mąka do obtaczania
zalewa:
2 szklanki wody,
0,5 szklanki octu,
3 łyżki cukru,
łyżeczka soli,
3 liścia laurowe,
4 ziela angielskie,
5 ziaren pieprzu,
1 cebula,
garść suszonych warzyw (marchew, pietruszka, seler).
Szczupaka dzielimy na mniejsze części. 


Doprawiamy pieprzem cytrynowym. 


Obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na zloty kolor. 


Zalewa; 


Cebulę obieramy i kroimy w piórka. 


Do garnka wlewamy wodę, ocet i dodajemy wszystkie składniki. 


Zagotowujemy. 


Rybę układamy do słoika i zalewamy gorącą zalewą. 


Odstawiamy na kilka dni. 


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Kinga 20 grudnia 2017 - 06:03

Wygląda apetycznie! 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 22 grudnia 2017 - 08:25

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies