Surówka z pomidorów z sosem miodowo-musztardowym

Szpileczki i babeczki

Surówka z pomidorów z sosem miodowo-musztardowym
5 pomidorów,
pęczek szczypiorku,
1,5 łyżki musztardy,
5 łyżek oleju z bazylią,
sól i pieprz do smaku.
Pomidory myjemy, kroimy na pół. Pozbywamy się zielonych części. Następnie kroimy w plastry.


Miód, musztardę, olej, przyprawy i zioła dokładnie mieszamy ze sobą.


Szczypiorek szatkujemy i dodajemy do pomidorów.


Warzywa łączymy z sosem. Dokładnie mieszamy.


Podajemy do dań obiadowych, z grilla lub jako przystawkę.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Di bloguje 10 czerwca 2018 - 18:36

Ciekawe połączenie i pewnie bardzo smaczne!

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 11 czerwca 2018 - 13:03

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies