Drożdżowe rogaliki z serem i wiórkami kokosowymi

Szpileczki i babeczki

Drożdżowe rogaliki z serem i wiórkami kokosowymi
Ciasto;
300 ml mleka,
2 jajka,
20 g drożdży,
100 g masła,
100 g cukru.
Farsz;
400 g twarogu,
4 łyżki drobnego cukru,
pół szklanki wiórek kokosowych.
Drożdże rozkruszamy, dodajemy ciepłe mleko i cukier, mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy jajka i mąkę zagniatamy ciasto. Na koniec dodajemy roztopione masło i ponownie zagniatamy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto odstawiamy na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
Twaróg mieszamy z cukrem i wiórkami kokosowymi.

Ciasto dzielimy na 4 części, wałkujemy w kształt koła, następnie dzielimy na 6 trójkątów. Na każdy trójkąt wykładamy po łyżeczce sera i zwijamy tworząc rogaliki. Wykładamy na blaszkę piekarnikową wysmarowaną masłem i posypaną mąką.

Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.

Rogaliki posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego;)


Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Magdalena 23 listopada 2019 - 21:58

Lubię wszystkie rogale :)Wyglądają bardzo smacznie i zachęcająco 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 25 listopada 2019 - 11:53

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies