

Krem z grochu z karmelizowaną cebulą i kiełbasą
300 g łuskanego grochu,
4 udka z kurczaka,
1 marchew,
1 pietruszka,
mały kawałek selera,
1 cebula,
3 ząbki czosnku,
1 łyżeczka wędzonej papryki słodkiej,
1 łyżeczka ostrej papryki,
sól,
pieprz,
1 łyżeczka majeranku,
1 czerwona cebula,
1 łyżeczka miodu,
1 łyżka masła.
Groch zalewamy wodą na noc.
Do garnka wlewamy wodę (około 3-4 litry).
Wrzucamy udka i groch, gotujemy na małym ogniu.
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, dorzucamy do garnka.
Gotujemy do miękkości.
Przyprawiamy i jeszcze chwilę gotujemy.
Kiełbaskę kroimy w kostkę, a cebulę w piórka.
Podsmażamy na łyżce masła, dodajemy miód i chwilę smażymy.
Z zupy wyjmujemy mięso, liście i ziele, miksujemy blenderem na gładki krem.
Podajemy z kiełbaską i cebulą.
Smacznego 😉
Wrzucamy udka i groch, gotujemy na małym ogniu.
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, dorzucamy do garnka.
Gotujemy do miękkości.
Przyprawiamy i jeszcze chwilę gotujemy.
Kiełbaskę kroimy w kostkę, a cebulę w piórka.
Podsmażamy na łyżce masła, dodajemy miód i chwilę smażymy.
Z zupy wyjmujemy mięso, liście i ziele, miksujemy blenderem na gładki krem.
Podajemy z kiełbaską i cebulą.
Smacznego 😉
1 komentarz
254399 47819Cheapest speeches and toasts, as well as toasts. probably are produced building your own at the party and will probably be most likely to turn into witty, humorous so new even. best man toast 7658