Pyzy ziemniaczane z kiełbasą i cukinią

Szpileczki i babeczki

Pyzy ziemniaczane z kiełbasą i cukinią
1 kg ziemniaków,
300 g mąki,
2 jajka,
sól,
1 mała cukinia,
olej do smażenia.
Ziemniaki obieramy ,myjemy i gotujemy do miękkości.

Następnie ziemniaki przeciskamy przez praskę.

Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.


Kiełbaskę i obraną cukinię podsmażamy na łyżce oleju.

Z ciasta urywamy mniejsze kawałki, spłaszczamy, wykładamy po łyżce farszu i formujemy kule.


Gotujemy w osolonej wodzie.

Możemy podawać z podsmażoną cebulką lub po prostu polać olejem.


Smacznego 😉



Kiełbasy Morlińskie sprawdzą się w kuchni

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Izaa 8 grudnia 2019 - 07:45

apetyczny pomysł

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 27 stycznia 2020 - 18:55

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies