Omlet z kiełbasą

Szpileczki i babeczki

Omlet z kiełbasą
2 jajka,
pół szklanki mleka,
6 łyżek mąki,
sól do smaku,
olej do smażenia.
KIełbasę kroimy w plasterki.

Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy mleko, mąkę oraz sól, dokładnie mieszamy.

Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy.


Wrzucamy kiełbaskę i chwilkę smażymy, następnie wlewamy masę.

Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Omlet możemy podawać z ulubionym sosem lub sałatką ze świeżych warzyw.


Smacznego 😉


Kiełbasy Morlińskie sprawdzą się w kuchni

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

CzosnekzCynamonem 5 grudnia 2019 - 16:15

Lubię omlety w każdej wersji ! I na słodko i na ostro .

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 6 grudnia 2019 - 18:34

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies