„Praliny” z ciastek ze skórką pomarańczową

Szpileczki i babeczki

„Praliny” z ciastek ze skórką pomarańczową
120 g miękkiego masła,
1/2 szklanki cukru pudru,
3 łyżki miodu naturalnego,
3 łyżki kakao,
Ciasta kruszymy. Masło mieszamy z cukrem. Następnie dodajemy miód, kakao i mieszamy. Skórkę pomarańczową kroimy na mniejsze kawałeczki, dodajemy do masy. Wsypujemy również ciastka(zostawiamy 3-4 łyżki do obotczenia) i dokładnie mieszamy.

Z masy formujemy kuleczki wiekości orzecha włoskiego, obtaczamy w ciastkach.

Wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

1 komentarz

Di bloguje 3 marca 2020 - 19:27

Wyglądają kusząco!

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies