Kruche ciastka z makiem, czekoladą i pestkami

Szpileczki i babeczki

Kruche ciastka z makiem, czekoladą i pestkami
1 kostka masła,
0,5 szklanki cukru,
2 jajka,
2,5 szklanki mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
100 g czekolady mlecznej,
garść pestek słonecznika,
Czekoladę kroimy w kosteczkę.

Do miski wrzucamy masło, wsypujemy mąkę,cukier i proszek do pieczenia i wbijamy jajka.

Zagniatamy ciasto.

Następnie wsypujemy mak, słonecznik i pokrojoną czekoladą.


Ponownie zagniatamy.

Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia.

Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Lekko spłaszczamy i wykładamy na blaszkę.

Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Studzimy.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies