Drożdżówki z twarogiem i czekoladą

Szpileczki i babeczki

Drożdżówki z twarogiem i czekoladą
 
4 szklanki mąki pszennej,
100 g cukru,
20 g drożdży,
2 jajka,
1 szklanka mleka,
100 g masła.
Nadzienie:
500 g sera twarogowego,
3 łyżki cukru,
3 łyżki śmietany 18%,
Mleczna czekolada.
Drożdże kruszymy do miski,wlewamy ciepłe mleko, wsypujemy cukier, mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto aż bedzie gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 1,5 godziny do wyrośnięcia. Następnie rwiemy kawałki ciasta, formujemy kuleczki.


Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Układamy kuleczki, spłaszczamy.

Ser twarogowy mieszamy z cukrem i śmietaną. Układamy po łyżce na buleczce.
Pieczemy 35-40 minut.

Czekoladę rozpuszczamy. Polewamy bułeczki.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies