SKŁADNIKI;
- 4 jajka,
- 250 ml wody,
- 150 ml mleka,
- 150 g mąki pszennej,
- 5 łyżek wiórek kokosowych,
- 4 łyżki oleju.
- Nadzienie;
- 500 g sera twarogowego,
- 3-4 łyżki cukru,
- garść rozdrobnionych migdałów,
- 2 łyżki kwaśniej śmietany 18%.
- Dodatkowo;
- Biała czekolada,
- wiórka kokosowe.
Do miski wbijamy jajka, rozkłócamy. Następnie stopniowo dodajemy mąkę, wodę i mleko. Dokładnie wszystko mieszamy za pomocą miksera. Na koniec dodajemy olej i wiórka kokosowe i mieszamy.
Na patelnię (najlepiej naleśnikową) wlewamy odrobinkę oleju. Wlewamy dużą łyżką ciasto, tyle aby zakryło dno patelni. Smażymy chwilkę i przewracamy na drugą stronę, chwilkę smażymy.
Ser mieszamy z pozostałymi składnikami. Nakładamy po 2 łyżki farszu na placek i zwijamy rulony.
Podsmażamy na oleju. Czekoladę rozpuszczamy. Polewamy podsmażone naleśniki i posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego 😉