Naleśniki rafaello

Szpileczki i babeczki

SKŁADNIKI;

  • 4 jajka,
  • 250 ml wody,
  • 150 ml mleka,
  • 150 g mąki pszennej,
  • 5 łyżek wiórek kokosowych,
  • 4 łyżki oleju.
  • Nadzienie;
  • 500 g sera twarogowego,
  • 3-4 łyżki cukru,
  • garść rozdrobnionych migdałów,
  • 2 łyżki kwaśniej śmietany 18%.
  • Dodatkowo;
  • Biała czekolada,
  • wiórka kokosowe.

Do miski wbijamy jajka, rozkłócamy. Następnie stopniowo dodajemy mąkę, wodę i mleko. Dokładnie wszystko mieszamy za pomocą miksera. Na koniec dodajemy olej i wiórka kokosowe i mieszamy.

Na patelnię (najlepiej naleśnikową) wlewamy odrobinkę oleju. Wlewamy dużą łyżką ciasto, tyle aby zakryło dno patelni. Smażymy chwilkę i przewracamy na drugą stronę, chwilkę smażymy.

Ser mieszamy z pozostałymi składnikami. Nakładamy po 2 łyżki farszu na placek i zwijamy rulony.

Podsmażamy na oleju. Czekoladę rozpuszczamy. Polewamy podsmażone naleśniki i posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies