Nutella śliwkowa czekośliwka (do słoików na zimę)

Szpileczki i babeczki

 

Nutella śliwkowa czekośliwka (do słoików na zimę)

3 kg śliwek węgierek,

1 kg cukru,

100 g kakao,

100 g deserowej czekolady.

Ze śliwek pozbywamy się pestek. Do garnka z grubszym dnem wrzucamy śliwki i wsypujemy cukier. Gotujemy około 3-4 godzin na małym ogniu bez przykrycia.

Następnie dodajemy czekoladę i kakao, ponownie gotujemy około 1 godzinę.

Przekładamy gorące (wrzące) powidła do wyparzonych słoików, zakręcamy i stawiamy do góry dnem do całkowitego wystudzenia.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies