Ciasto 3 bit
około 500 g herbatników,
500 g masy krówka,
1 budyń (40 g) + mleko,
200 g masła,
500 ml śmietany 30%,
1 łyżka żelatyny,
czekolada mleczna,
Na duża blaszkę wykładamy herbatniki, wykładamy krówkę i znów układamy herbatniki. Budyń gotujemy według wskazówek na opakowaniu, studzimy i miksujemy z masłem ( masło powinno być w temp. pokojowej).
Wykładamy na herbatniki, przykrywamy ciastkami.
Śmietanę ubijamy na sztywno.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy.
Łączymy ze śmietaną.
Wykładamy na herbatniki.
Wierzch ciasta pasypujemy startą czekoladą, rozdrobnionymi orzechami laskowymi i grubym cukrem dekoracyjnym.
Przechowyjemy w lodówce.
Smacznego 😉
2 komentarze
Pyszne ciasto 🙂
😉