Krokiety z pieczarkami i kaszą jęczmienną

Szpileczki i babeczki

Krokiety z pieczarkami i kaszą jęczmienną
Naleśniki
300 ml mleka,
250 ml wody,
2 jajka,
250 g mąki pszennej.
Farsz
600 pieczarek,
1 cebula,
1 czerwona papryka,
2 pomidory,
ząbek czosnku,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
szczypta kurkumy,
1 łyżeczka suszonej bazylii,
2 łyżki oleju.
Panierka
2 jajka,
bułka tarta,
olej do smażenia.4
Naleśniki;
Jajka rozkłócamy i stopniowo dodajemy pozostałe składniki.
Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Na patelni o średnicy 28 cm smażymy naleśniki.
Farsz;
Kaszę gotujemy do miękkości.
Cebulę obieramy.
Wszystkie warzywa myjemy i kroimy w kostkę.
Na patelnię wrzucamy warzywa i smażymy do wyparowania wody.
Przyprawiamy.
Kaszę łączymy z farszem.
Farsz wykładamy na naleśniki i zwijamy w krokieta tj. założyć boki na farsz i zwinąć w rulon.
Jajka rozkłócamy w głębokim talerzu.
Na płaski wsypujemy bułkę tartą.
Naleśniki obtaczamy w jajku i następnie w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem, aż do zarumienienia się bułki.
Podajemy z barszczem lub ulubionym sosem.
Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

4 komentarze

Chujowa Pani Domu 31 sierpnia 2017 - 19:53

Bardzo lubię krokiety 🙂 Pysznie wyglądają 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 1 września 2017 - 10:39

😉

Odpowiedz
Teresa.mojewyroby 6 września 2017 - 14:06

Super fajne nadzienie

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 6 września 2017 - 18:12

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies