Jajka faszerowane kabanosami, jabłkiem i ogórkiem + czarnuszka

Szpileczki i babeczki


Jajka faszerowane kabanosami, jabłkiem i ogórkiem + czarnuszka
6 jajek,
100 g kabanosów,
1 jabłko,
pół ogórka,
2 łyżki majonezu,
sól i pieprz do smaku,
1/2 łyżeczki ostrej papryki,
Jajka gotujemy na twardo (7 min). Obieramy, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. 
Ogórka obieramy i kroimy w kosteczkę. Jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Kabanosy kroimy w mniejsze kawałeczki. 
Wszystko mieszamy ze sobą, dodajemy przyprawy, i majonez. Mieszamy. 
Łyżką wykładamy na białka. Posypujemy ziarnami czarnuszki. 
Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

1 komentarz

amelia 5 marca 2020 - 14:16

Wow, jajka z czarnuszką. Koniecznie muszą zrobić. Czarnuszka ma przecież tylko ważnych składników. Dodaję ją do wielu potraw, ale nigdy do jajek. Koniecznie muszą zrobić to danie.

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies