Pieczeń z warzywami

Szpileczki i babeczki

1 kg mięsa mielonego,
2 jajka,
2 średnie marchewki,
1 mała pietruszka,
szklanka potartej dyni,
pół szklanki kaszy manny,
3 łyżki bułki tartej,
sól i pieprz,
1 łyżka majeranku,
1 łyżeczka ostrej papryki,
szczypta imbiru,
czarnuszka.

Dynię, marchewkę i pietruszkę trzemy na tarce o dużych oczkach.
Mięso mielone przyprawiamy.
Dodajemy zioła, kaszę, jajka, bułkę tartą oraz potarte warzywa.
Mieszamy wszystko dokładnie.
Odstawiamy na 30 minut do lodówki.
Wykładamy do foremek (2 foremki 19 x 10).
Posypujemy czarnuszką.
Pieczemy około 1 godziny w 170 stopniach.
Podajemy na zimno.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Patrycja 23 listopada 2016 - 18:27

Smakowicie się prezentuje ta pieczeń 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 23 listopada 2016 - 20:30

Polecam 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies