1 kg mięsa mielonego,
2 jajka,
2 średnie marchewki,
1 mała pietruszka,
szklanka potartej dyni,
pół szklanki kaszy manny,
3 łyżki bułki tartej,
sól i pieprz,
1 łyżka majeranku,
1 łyżeczka ostrej papryki,
szczypta imbiru,
czarnuszka.
Dynię, marchewkę i pietruszkę trzemy na tarce o dużych oczkach.
Mięso mielone przyprawiamy.
Dodajemy zioła, kaszę, jajka, bułkę tartą oraz potarte warzywa.
Mieszamy wszystko dokładnie.
Odstawiamy na 30 minut do lodówki.
Wykładamy do foremek (2 foremki 19 x 10).
Posypujemy czarnuszką.
Pieczemy około 1 godziny w 170 stopniach.
Podajemy na zimno.
Smacznego 😉
2 komentarze
Smakowicie się prezentuje ta pieczeń 🙂
Polecam 😉