Zupa krem z dyni i czerwonej kapusty

Szpileczki i babeczki

Zupa krem z dyni i czerwonej kapusty

 

  • 2 marchewki,
  • 1 cebula,
  • 1 pietruszka,
  • bulion drobiowy,
  • 2 liście laurowe,
  • 3 ziele angielskie,
  • 1 mała główka kapusty czerwonej,
  • 500 g dyni,
  • sól i pieprz do smaku,
  • kurkuma,
  • imbir,
  • pieprz ziołowy,
  • lubczyk lub natka pietruszki,

Marchewkę, pietruszkę i cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do gotującego się drobiowego bulionu. Dodajemy również ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy ok. 15 min. 

Kapustę szatkujemy i dorzucamy do reszty składników, gotujemy ok 20-30 min. 

Ziemniaki kroimy w drobną kosteczkę. Dynię kroimy w dużą kostkę. Warzywa dodajemy do garnka. Przyprawiamy. Gotujemy do miękkości. 

Wyjmujemy liście i ziele. Blendujemy na gładki krem. Podajemy z lubczykiem lub natką pietruszki. Smacznego 😉 

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies