Zupa pomidorowa z papryką
4 skrzydełka,
2 marchewki,
1 pietruszka,
1 cebula,
3 ziela angielskie,
2 liścia laurowe,
500 ml przecieru pomidorowego,
łyżka suszonego tymianku,
sól i pieprz do smaku,
szczypta imbiru,
2 czerwone papryki,
5 ziemniaków,
śmietana do zabielenia.
Marchew, cebulę i pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę.
Do garnka z wodą (3-4 litry) wrzucamy skrzydełka i warzywa, gotujemy na małym ogniu około 20 minut.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
Paprykę również kroimy w kostkę.
Warzywa wrzucamy do garnka.
Gotujemy 10 minut, następnie dodajemy koncentrat i przyprawy.
Chwilę gotujemy.
Zabielamy śmietaną.
Podajemy z makaronem.
Smacznego 😉
2 komentarze
Bardzo smacznie wygląda 🙂 Zjadłabym 🙂
😉