Wytrawne bułeczki z nadzieniem

Szpileczki i babeczki
Wytrawne bułeczki z nadzieniem
 
Ciasto;
20 g świeżych drożdży,
1 szklanka letniej wody,
0,5 szklanki maślanki,
3,5 szklanki mąki,
1 łyżka suszonej bazylii,
szczypta soli i cukru,
łyżka  roztopionego masła.
Farsz;
1 duża cebula,
6 kiełbasek śniadaniowych,
łyżka  Śniadaniowej,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
1 łyżeczka suszonej bazylii.
dodatkowo;
Kilka łyżek mleka do posmarowania,
czarnuszka.
Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie dodajemy sól i cukier. 
Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.
Ciasto odstawiamy na 30 minut.
Kiełbaski i obraną cebulę kroimy w kostkę.
Podsmażamy  wraz z przyprawami.
Studzimy.
Z ciasta robimy kuleczki wielkości mandarynki, spłaszczamy wkładamy łyżkę farszu, zlepiamy formując kulę.
Wykładamy bułeczki na natłuszczoną blaszkę.
Bułeczki smarujemy mlekiem i posypujemy czarnuszką.
Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.
Podajemy na ciepło jak i zimno z ulubionymi sosami.
Smacznego 😉 
 
 


Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

światłowód do mieszkania 23 listopada 2022 - 15:17

It’s really a great and useful piece of info.
I’m glad that you just shared this helpful information with us.
Please stay us up to date like this. Thank you for
sharing.

Odpowiedz
message366 23 listopada 2022 - 18:22

I enjoy what you guys are up too. This kind of clever work and reporting!
Keep up the awesome works guys I’ve incorporated you guys to my own blogroll.

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies