Szparagi w cieście francuskim

Szpileczki i babeczki
Szparagi w cieście francuskim
1 pęczek zielonych szparagów,
300 g ciasta francuskiego,
sól i pieprz do smaku,
1 jajko,
słodka papryka.
Szparagi dokładnie myjemy i pozbywamy się zdrewniałych końcówek. Szparagi oprószamy delikatnie solą i pieprzem. 
Ciasto francuskie kroimy na paski około 1 cm. Następnie owijamy szparagi po sam czubek. Jajko rozkłócamy i smarujemy zawijaski. Posypujemy delikatnie słodką papryką. 

Wykładamy na natłuszczoną blaszkę. Pieczemy 15-20 minut w 200 stopniach. 

Podajemy z ulubionym sosem. 

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies