Przepyszny, lekki sernik na zimno z dużą ilością truskawek i galaretki.
SKŁADNIKI:
- 1 kg sera twarogowego z wiaderka,
- 400 g serka waniliowego,
- 2 galaretki cytrynowa i brzoskwiniowa (mogą być dowolne),
- około 1 kg truskawek,
- 2 galaretki truskawkowe,
- podłużne biszkopty,
- pół szklanki mleka.
WYKONANIE:
Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do przestudzenia.
Twaróg mieszamy z serkiem waniliowym i przestudzoną galaretką.
Na blaszkę wykładamy papier do pieczenia.
Biszkopty zanurzamy w mleku i wykładamy na blaszkę o wymiarach 24×30 cm.
Następnie wlewamy masę serową.
Ciasto chowamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Truskawkowe galaretki przygotowujemy według wskazówek na opakowaniu. Ostawiamy do przestudzenia.
Na stężoną masę serową układamy truskawki. Jak mamy duże możemy przekroić na pół.
Na truskawki wlewamy tężejącą się truskawkową galaretkę.
Ciasto wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Gotowe. Smacznego 😉