Schab w marynacie na kanapki

Szpileczki i babeczki

Przepyszny kawał mięcha idealny na kanapki. Tak przygotowany schab to sprawdzony przepis na domową wędlinę.

SKŁADNIKI:

  • 1,5 g schabu,
  • 2 czubate łyżki majonezu,
  • 1 łyżka chrzanu,
  • 1 łyżka marynaty staropolskiej,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżka wędzonej papryki słodkiej.

WYKONANIE:

Przygotowanie schabu jest banalnie proste.

Do miseczki wkładamy majonez, chrzan i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.

Następnie smarujemy schab przygotowaną marynatą.

Mięso najlepiej jest odstawić na noc.

Mięso wkładamy do piekarnika na 170 stopni, pieczemy 1,5 godziny. Po tym czasie należy wyłączyć piekarnik i pozostawić schab do całkowitego wystudzenia.

Gotowe 😉

Zapraszam na obejrzenie filmiku z przygotowań 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies