Sałatka z pomidorów i słomki ptysiowej
1 kg pomidorów,
1 duża cebula,
1 szklanka śmietany,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
1 łyżeczka słodkiej papryki.
Pomidory kroimy w kosteczkę.
Cebulkę obieramy i kroimy w drobniutką kosteczkę.
Słomkę ptysiową lekko rozkruszamy.
Do śmietany dodajemy sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, słodką i ostrą paprykę, dokładnie mieszamy.
Łączymy pomidory z cebulą, słomką ptysiową i sosem śmietanowym.
Dokładnie mieszamy, podajemy do dań mięsnych.
Smacznego 😉
2 komentarze
763435 39497Paris Hilton: So lovely spending time with Manny and h 178317
383953 707578Awesome read , Im going to spend much more time researching this subject 470584