Sałatka z buraczków, jabłka i cebuli
1 kg buraków,
1 cebula,
2 jabłka,
2 płaskie łyżki cukru trzcinowego ,
1 czubata łyżka musztardy,
5-6 łyżek oleju,
sok z połowy cytryny,
sól i pieprz do smaku,
szczypta imbiru.
Buraczki gotujemy do miękkości, studzimy i kroimy w kosteczkę.
Jabłka i cebule obieramy i również kroimy w kosteczkę.
Składniki sosu ( cukier, musztardę, sok z cytryny, olej i przyprawy) mieszamy ze sobą.
Łączymy z warzywami i jabłkiem.
Dokładnie mieszamy składniki.
Podajemy do dań obiadowych.
Polecam. Smacznego 😉
5 komentarzy
Pychotka sałatka 🙂
moja ulubiona 🙂
😉
Robi się taką, robi 🙂 SUPER 😀
😉