Sałatka makaronowa z drobiowymi pulpecikami i fetą

Szpileczki i babeczki
Sałatka makaronowa z drobiowymi pulpecikami i fetą

Pulpeciki;
250 g mięsa mielonego drobiowego,
1 jajko,
2 łyżki bułki tartej,
sól i pieprz do smaku,
pół łyżeczki słodkiej papryki.
Sos;
2 łyżki majonezu,
2 łyżki jogurtu greckiego,
sól i pieprz do smaku,
2 ząbki czosnku.
Pozostałe składniki;
1 mały brokuł,
200 g makaronu świderki,
Pół główki sałaty lodowej,
1 ogórek gruntowy,
1 pomidor,
pół papryki czerwonej,
1 mała czerwona cebula,
100 g sera feta.
Do mięsa dodajemy wszystkie składniki, formujemy malutkie pulpeciki wielkości winogrona.

Gotujemy w osolonej wodzie 10 minut.

Makaron gotujemy al dente.

Brokuł dzielimy na małe różyczki i gotujemy do miękkości.


Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki.

Ogórka i cebulę obieramy.


Wszystkie warzywa i ser feta kroimy w kostkę.

Składniki sosu mieszamy ze sobą.


Do miski wrzucamy sałatę, warzywa,makaron, brokuł, ser feta i pulpeciki.


Wszystko polewamy sosem.


Podajemy z chrupiącym pieczywem.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies