Sałatka jajko, awokado, szynka

Szpileczki i babeczki
Sałatka jajko, awokado, szynka
4 jajka,
1 awokado,
200 g szynki,
sól i pieprz do smaku,
szczypta słodkiej papryki,
3-4 łyzki majonezu.
Jajka gotujemy na twardo (7 minut). Studzimy. Awokado obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Szynkę również kroimy w drobną kostkę. 

Wystudzone jajka obieramy i kroimy w kostkę. 

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy majonez, sól, pieprz i słodką paprykę. Dokładnie mieszamy składniki. 

Podajemy z ulubionym pieczywem. 

Przechowujemy w lodówce. 


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies