Placki ziemniaczane

Szpileczki i babeczki
Placki ziemniaczane
1 kg ziemniaków,
1 mała cebula,
pęczek natki pietruszki,
2 jajka,
2 ząbki czosnku,
3 łyżki mąki pszennej,
sól i pieprz do smaku,
łyżeczka pieprzu ziołowego,
olej do smażenia.
Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Miskę lekko przechylamy na bok, ziemniaki zbieramy z jednej strony miski, tak aby zebrał się płyn. 

Płyn zlewamy.

Cebulę obieramy i kroimy w koteczkę.

Natkę pietruszki szatkujemy.

Czosnek przeciskamy przez praskę.

Do ziemniaków dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.

Na patelnię wlewamy olej rozgrzewamy i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor.

Podajemy z ulubionymi sosami lub dodatkami.


Smacznego 😉 

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Słodko Słodka 10 października 2019 - 20:54

Chyba jutro trzasnę na obiad 🙂 dawno nie robiłam.

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 11 października 2019 - 13:11

Polecam 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies