Pierogi z kapustą, grzybami i kolendrą

Szpileczki i babeczki
Pierogi z kapustą, grzybami i kolendrą




farsz
0,5 litrowy słoik suszonych grzybów,
0,5 kg kiszonej kapusty,
3 ziela angielskie,
2 liścia laurowe,
1 łyżka płaska kolendry w ziarnach,
sól i pieprz do smaku,
2 cebule,
ciasto
500 g mąki,
125 ml gorącej wody,
sól,

Grzyby zalewamy zimną wodą i odstawiamy na ok 6 godzin. Gotujemy do miękkości. Kapustę również gotujemy do miękkości z liściem laurowym i zielem angielskim ( po ugotowaniu wyjmujemy). Grzyby oraz kapustę odsączamy z wody. 

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Kapustę, grzyby oraz cebulę rozdrabniamy w rozdrabniaczu. Przyprawiamy. Kolendrę rozgniatamy w moździerzu. Mieszamy dokładnie farsz.


Ciasto; Do mąki wlewamy niewielką ilość wody i mieszamy, stopniowo wlewamy wodę tyle aby ciasto nie było zbyt twarde ani klejące. 


Zagniatamy dość szybko. Wałkujemy, wykrawamy kółka, nakładamy trochę farszu, zlepiamy. Gotujemy w osolonej wodzie 10 minut. 


Smacznego 😉 

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies