Pieczone udka w ketchupie z cebulą i szparagami

Szpileczki i babeczki
Pieczone udka w ketchupie z cebulą i szparagami
1 kg udek z kurczaka,
szklanka pikantnego ketchupu,
300 g szparagów,
1 duża cebula.
Udka z kurczaka myjemy i osuszamy. Łączymy ketchup z częsciami kurczaka.

Cebulę kroimy w cienkie plastry.

Szparagi w kostkę około 1,50-2 cm.


Układamy kurczaka na blaszce piekarnikowej, posypujemy cebulą i szparagami.


Pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach, pod koniec pieczenia możemy zwiększyć temperatuję do 200 stopni aby skórka się zrumieniała.


Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies